Meny

Kundanpassad produkt

Kundanpassade produkter är en av våra största styrkor. Tack vare vår långa erfarenhet, gedigna kunskap och framförallt vår lust att hitta nya innovativa lösningar, har vi de bästa förutsättningarna för att hjälpa våra kunder att skapa nya produkter. Det kan vara allt från en ny typ av slaga eller ett fyra meter långt basskär till ett 70 mm tjockt trubbspetsskär.

Det vi behöver av dig är en ritning, eller en specifikation av vad det är för typ av produkt, dimensioner, ev hålbild, önskad hårdhet, ytbehandling samt vilket antal du är intresserad av. Se de olika specifikationerna vi behöver längre ned på sidan. Efter att vi har fått all information återkommer vi med en ritning och en offert för ditt godkännande.


Hur ska jag göra för att få en offert på ett kundanpassat slitstål/artikel?

 1. Ritning eller specifikationer

  Skicka oss gärna en ritning eller skiss av det stål du önskar att vi producerar. Har du inte möjlighet att skicka en ritning så går det bra med att du beskriver för oss vad det är för typ av produkt och vilka specifikationer som önskas. Nedan följer de olika specifikationer vi behöver.

 2. Typ av produkt

  Skriv vad det är för typ av produkt, som till exempel slitstål, basskär, isrivare, hyvelstål eller kamprofil. Inspireras gärna av alla våra produkter under respektive produktkategori; Skopstål för slitstål till skopor, Vägstål för slitstål till väghyvlar och plogar samt Kross & återvinning för slitstål och slagor till krossverk.

 3. Dimensioner

  Vi behöver alla dimensioner som längd, bredd, tjocklek och grad på eventuell faskant.

 4. Eventuell hålbild

  Ange vad ska det vara för storlek på hålen (för vilken skruv), cc-måttet mellan hålen och ändmått från kant till första hål.

 5. Material/kvalitet

  Ange vilken hårdhet du önskar, 400HB, 500HB, 550HB eller 600HB.

 6. Eventuell ytbehandling

  Ange om du vill ha stålet blästrat, målat eller med ett vattenbaserat korttidsverkande korrossionsskydd, Temp Coat. Detta hjälper till att förhindra rost på blästrade ytor och behövs inte tas bort innan svetsning.

 7. Antal

  Ange hur många du önskar. Ofta blir priset bättre om man kan basera det på ekonomisk orderkvantitet.

 8. Offert och ritning

  Vi återkommer med en offert och en uppskattad leveranstid. Om det är intressant för dig så skickar vi ut en ritning för ditt godkännande och sedan planeras tillverkningen. Klart!